1.4.2024 - jsme byli požádáni o neškodné odstranění uhynulé kočičky v Poličce na ulici Heydukova. Pravděpodobně byla sražena autem, a následně byla dána do krabice.

JAK MŮŽETE POMOCI

Zlatíčko, copak jsi si musela prožít?! LIDI, KASTRUJTE!!!! Před chvílí nám přivezla kamarádka koťátko z Poličky. Ještě, že si jí všimla! Tohle je hrůza. Sissy je podvyživená, nachlazená, určitě má zánět v očích, pravděpodobně bude mít v těle i na něm pořádnou paseku. Zítra ráno veterina. Přes tohle vše je neskutečně mazlivá!!! Prostě další nádherná duše, která si nevybrala tenhle příšerný osud! Ale neboj miláčku, už bude jen a jen dobře. My se o to postaráme! Kamarádi, budeme Vám moc se Sissy vděční, když se o její šťastnější cestu životem (zotavení) postaráte s námi. Jak jde vidět, léčba pro Sissy bude náročnější než obvykle, ale my se nedáme!

Proto vás chceme poprosit o finanční podporu.

JAK MŮŽETE POMOCI

Tahle mazlivá princezna Bessie musela zažít taky dost! A jak dlouho s tím očičkem musela být, než ji naše skvělá známa odchytla? Nevíme. Nezjistíme. Spravíme!! Doufáme a věříme, že toho dosáhneme opět s vaší pomocí. Bessie je u nás už pár dnů a zabydluje se. Chvíli si u nás určitě pobude.. Bessinka byla klasicky začervená, všenky atd. Nejvíce nás trápí její očičko. Paní veterinářka nás upozornila, že musela někde ošklivě spadnout, protože jí panenka v druhém oku skákala jak hrací automat. Navíc to špatný očičko jí srůstá. Musí jí to nehorázně bolet! Ve čtvrtek jde na menší zákrok, věříme, že námi milovaná veterinářka dokáže skvělé věci. Zlatíčko, my ti pomůžeme, jen se neboj. Spolu s vámi jsme dosáhli mnoho, podržíte nás prosím i v případě s Bessinkou?

Děkujeme vám, že s námi jdete společně nejenom Bessinčinou cestou, ale cestou všech našich zachráněných kočiček a kocourků.

JAK MŮŽETE POMOCI

Započala příprava před stavbou střešní konstrukce, která by mohla začít v polovině června 2024 - vytvoření příjezdu větších aut ( trámy, traverzy, beton ...)

Z kraje letošního roku nás navštívila redaktorka z Českého rozhlasu Dvojka, která jako podporu naše Spolku Štístko udělala s námi rozhovor v pořadu: Kdo umí, ten umí

celý rozhovor si můžete poslechnout na:

6.3.2024 -  se podařil další odchyt do sklopce kočky a kocoura - v současné době oba v karanténě - dnes proběhlo veterinární vyšetření s velkým bojem , museli se přispat - dospělé kočce se muselo vytrhnout několik zoubků 5 měsíční kocourek se zdá v pořádku. Oba měli svrab, blechy, dostali odčervení, pipetku,... Starší kočička má plyny, nafouklé bříško, je po koťatech

Přejeme krásný den, rádi bychom umístili tento přístřešek pro zdejší 1 až 2 kočičky na ulici Švermova. V nedávné době jsme zde prováděli odchyt 2 koček.. jedna musela být utracena z důvodu nemoci a druhou jsme dali do kupy a vrátili zpět do teritoria.

Nic méně, když přijde nevlídné počasí byli bychom rádi, aby se mohla někde schovat, než jen na parapetu sklepního výklenku. Také by jsme byli rádi, aby tam přes zimní období vydržela a nebyla zničena či odstraněna. Pokud by opravdu byla velká nevůle lidí co zde bydlí dejte nám vědět, aby nebyla zmařena práce lidiček, kteří se podíleli na její výrobě.

Nemusíte mít strach, že to natáhne více zvířat, je to jen ochrana před deštěm a mrazem.

16.2.2024 - jsme převzali od lidiček z Němčic u Litomyšle cca. 6 měsíční kočičku

máme za sebou veterinární vyšetření: absces na krku, dostala 2 injekce za 10 dnů na kontrolu a po vyléčení nás čeká kastrace a pokud se neozve majitel budeme rádi za nový domov

8.8.2024 - se podařil další jeden z nočních odchytů v ulici Pivovarská v Poličce

7.2.2024 - Pro tohoto chlapíka si přijeli majitelé z našim upozorněním, že má veliký zánět v krku ( dostal injekci) a je potřeba ho doléčit a jít opětovně na kontrolu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.2.2024 - Další úspěšný odchyt z pivovaru v Poličce .Opět kocourek, tentokrát mourovatý. Je vet ošetřen, s někým se porval a má rány zanícené, paní vet ošetřila a po vyléčení ho čeká kastrace. Říkejme mu třeba Jack. Při zájmu o adopci Jacka nás prosím kontaktujte zde na fb, whatsappu, nebo na tel 731 441 416 nebo 776469716.

18.1.2024 -s máme doma dalšího  kocourka z Poličky. Je nachlazený, má horečku, dostal antibiotika, injekce a pipetu. V úterý půjde na kastraci.

31.1.2024 - dnes vyjíždí do nového domova

17.1.2023 v 1:30 hod. jsme převzali od policie ČR Polička dvouměsíční promrzlé, mokré koťátko, které bylo nalezeno v obci Oldříš u HILTNU. poděkování policistům s velkým srdcem , že ho tam nenechali do rána by to nedalo ... máme za sebou veterinární vyšetření - oznámení panu starostovi Oldříše

9.1.2024 - jsme převzali z Poličky kocoura, v takovém stavu, že po veterinárním vyšetření bylo rozhodnuto o jeho uspání.

8.1.2024 jsme zahájili odchyt volně žijících koček u poličského pivovaru

27.1.2024 - kotě získalo nový domov

10.1.2024 - dnes  se nám podařilo chytit 2 dospělé kočky a 1 kotě.  Pohlaví zatím nevíme, jsou to fakt plašáci. Vypadají jako rodinka. Dnes jim dáme už pokoj, ať se zklidní. Veterinární kontrola proběhne zítra. Další odchyty u Pivovaru proběhnou během následujících dní.

4.1.2024 - jsme odchytili podobně, jako u Pivovaru, kde se nekontrolovatelně množí kočky do sklopce tuto kočku.

ODCHYT V BYSTRÉM

28.12.2023 - tak Česťa již rehabilituje pozvolnými procházkami po pokoji, jinak musí být stále uzavřený v menším prostoru. Má dobrané antibiotika včetně prášků na bolest. Zítra nás čeká veterinární kontrola .

20.12.2023 - Dnes  Čestmírek, jak ho pojmenovali v Hradci na klinice má za sebou složitou operaci ... a za chvilku si vyrážíme pro něho :-) vše dopadlo na jedničku :-)

16.12.2023 - Kocourek je stále u nás v karanténě a čekáme na termín operace v Hradci Králové.

11.12.2023 -  Zda-li byl sražen autem, nebo mu někdo ošklivě ublížil se bohužel nedozvíme. Ale co víme je, že se neobejde bez operace. Paní Veterinářka po rentgenu zjistila, že má vytržený kloub z kloubí jamky, k tomu má ten kloub odtržen od kosti u zadní nohy. Operace proběhne po domluvě pravděpodobně v Hradci Králové.11.12.2023 jsme byli požádání o pomoc zraněného kocoura v Bystrém u Poličky, který byl sražen autem.

4.12.2023 jsme převzali do péče kočičku z Daňkovic ... vyrozuměli jsme starostu obce a požádali ho o spolupráci. Kočička je velice mazlivá, hledáme majitele a zároveň možný nový domov. 6.12.2023 po veterinárním vyšetření přidáme další informace.

Novinka: budeme muset termín odchytu změnit, včas budeme informovat

V následujícím týdnu tj. 4 až 8.12.2023 budeme provádět v Poličce u pivovaru odchyt volně žijících koček. Je to na základě žádosti místních obyvatel, kteří nám sdělili, že se zde nachází několik nekastrovaných koček a jedna kočka má koťata.

Dne 29 a 30.11.2023 proběhl odchyt na žádost jedné obyvatelky a se souhlasem starosty v obci Moravské Křižánky. Jak to bývá paní má svoje 4 kastrované kočky. V průběhu 2 měsíců se  k nim do domu vloudili 3 kočky (samozřejmě sousedů nejsou)

Paní nás oslovila a současně starostu, který se k věci postavil zodpovědně. My kočičky necháme vykastrovat a budeme jim hledat  nové domovy

NOVINKA:  od 4.12.2023 již v novém domově :-)

30.11.2023 - máme nový přírůstek z Poličky a to 3 měsíční holčičku. Již byla nachlazená, s teplotou a zablešená. Dáme ji do kupy a opět budeme hledat nový domov :-)

DAŇOVÉ PŘIZNÁNÍ 2023

Děkujeme všem přispěvovatelům na náš sbírkový účet Spolku Štístko. Ti co přispěli v roce 2023  částku 1000,-Kč a více rádi vystavíme potvrzení o daru, které je zdanitelné

Postačí vyplnit do zprávy datum narození, bydliště, částku a kdy byla připsána na účet Spolku Štístko a my Vám potvrzení o daru zašleme do e-mailu.

Vložte svůj text...